Media item

Spiegel der beweging - NSB-journaal

NSB-propagandafilm/filmjournaal van de NSB. Compilatiefilm van diverse gebeurtenissen m.b.t. de N.S.B.. 

Meer

“Geconfisqueerd oorlogsmateriaal: propagandafilms van de Filmdienst der NSB vrijgegeven ihkv WOII Open Data Depot in een samenwerkingsverband met Beeld en Geluid en Netwerk Oorlogsbronnen (mei 2018)”

00.00 Opening door Rauter van een nieuwe sporthal op Avegoor; uitreiking van een Duitse sportonderscheiding aldaar aan 32 leden van de Nederlandse SS.
00.54 Jongeren (Landstormers) klaar voor vertrek voor de Germaanse landdienst in het "Oostland". Inspectie door Schepenen van Eck; Toespraken door Unterbahnfuhrer Vos en Opperbanleider de Nederlandse Jeugdstorm Quispel. Vertrek van de jongeren per trein.
01.38 Aankomst van Seys Inquart op bijeenkomst waar Nederlandse SSers zullen worden beedigd. Begroeting door Rauter, Mussert en Hoofd Bataljon Nederlandse Landwacht.
01.52 Inspectie van de SSers in spe. Mussert houdt
toespraak; SSers leggen de eed af. Seys Inquart houdt een toespraak waarin hij uitlegt wat de eed van trouw op de Fuhrer eigenlijk inhoudt.
02.39 Achtereenvolgens in beeld: Gen. A. Demelhuber, Gruppenfuhrer van de SS; Van Geelkerken en Rauter.
03.08 Toespraak Rauter.
03.19 Bijeenkomst in de Haagse Dierentuin van het NSB-kader.
03.17 Aankomst van Mussert, Van Geelkerken en Feldmeyer.
03.34 Toespraken van Mussert en Feldmeyer.
04.01 In het publiek o.a. Mw. O. de Ruiter van Lookeren Matthes; rechts naast haar Feldmeyer; verder v.l.n.r. De Block van Scheltinga; Baron J.W. van Haersolte van Haerst; Muller en Koster.
04.50 Einde

Creator:
Filmdienst der NSB (producent)
Publication date:
1 January 1943
Length:
04:58

Meer

Type:
video
Original format:
 
User:
Netherlands Institute for Sound and Vision
Tags: