Media item

How to preserve vitamins in our food during preparation? A cooking demonstration
Tijdens de Tweede Wereldoorlog stonden de bioscoopjournaals van de filmfabrieken Polygoon en Profilti onder toezicht van de Duitse bezetter. Polygoon en Profilti moesten samenwerken met het Duitse filmverhuurkantoor Tobis. Vanaf 1 januari 1941 kreeg het bioscoopjournaal daarom de naam Tobis Nieuws. Tot in het najaar van 1944 werden onder deze naam door Polygoon en Profilti om de beurt journaals geproduceerd.

', lastmodified='Tue Jan 05 12:57:36 CET 2016', show='true', date='Wed Sep 25 00:00:00 CEST 1940', offline='Mon Nov 11 00:00:00 CET 2109', online='Wed Nov 11 00:00:00 CET 2009', creator='beeldengeluid', publisher='Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid', title='Hoe blijven de vitaminen bij de bereiding van onze spijzen behouden? Kookdemonstratie', created='Wed Nov 11 10:48:52 CET 2009', contributor is null, length='99650', dc_creator='Polygoon-Profilti (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)', hasformat is null, keywords='vitamines; koken', relation is null, number='13820', intro='

Bioscoopjournaals waarin Nederlandse onderwerpen van een bepaalde week worden gepresenteerd.

', source='WEEKNUMMER403-HRE0000CDFC', start='230', coverage='Den Haag; Nederland', subtitle='Weeknummer 40-39', owner='344', lastmodifier='beeldengeluid', mediator='Wikimedia Commons', language='nl', otype='61', identifier='516268' org.mmbase.module.core.MMObjectNode@1ac804, org.mmbase.bridge.Node tag=null, java.lang.String type=null, org.mmbase.bridge.Node id=null, org.mmbase.bridge.Node article=null, java.lang.String category=null] (pars: [org.mmbase.bridge.Node n=null, java.lang.String media=13820, javax.servlet.http.HttpServletRequest request=null, javax.servlet.http.HttpServletResponse response=null, javax.servlet.http.HttpServletRequest request=null, javax.servlet.http.HttpServletResponse response=null, javax.servlet.http.HttpServletRequest request=null])" class="edit">Edit

Week number 40-39

Newsreels in which Dutch subjects of a certain week are presented.

Meer

Housewives learn how vitamins can be preserved during preparation. An instructor dressed in a white uniform tells the gathered housewives how to make a stew of raw lettuce in a classroom. Afterwards the "students" get to work.

Creator:
Polygoon-Profilti (producer) / Netherlands Institute for Sound and Vision (curator)
Publication date:
25 September 1940
Length:
01:39

Meer

Type:
video
Original format:
 
User:
Netherlands Institute for Sound and Vision
Tags: